Paxbericht 2016-2017

Het jaarlijkse Paxbericht is verzonden met nieuws en informatie voor geïnteresseerden. U kunt hier lezen over het laatste nieuws en ontwikkelingen. 

Klik hier om het gehele bericht te lezen.

PAX BERICHT 2016 - 2017
Nummer 43 – oktober 2016

Stichting R.K. Begraafplaatsen te ’s Gravenhage, sinds 1830

Beste lezer,

Het belangrijkste nieuws van het afgelopen jaar ontvangt u in dit jaarlijkse Paxbericht. Veel leesplezier en schroom niet om contact op te nemen als u naar aanleiding hiervan vragen heeft.

Hartelijke groet,

Directie & bestuur
Stichting R.K. Begraafplaatsen te ‘s Gravenhage

AANKONDIGING
Allerzielenviering

Op woensdag 2 november aanstaande gedenken wij de overledenen van het afgelopen jaar tijdens “Allerzielen in het Licht”. De dienst vindt plaats op begraafplaatsen St. Barbara en St. Petrus Banden. Om 16:00 start de eucharistieviering op beide locaties. Tijdens deze dienst worden de namen voorgelezen van de overledenen die bij de Stichting zijn begraven tussen 2 november 2015 en 1 november 2016. Beide geestelijken - Ad van der Helm en Dolf Langerhuizen - zullen na de dienst de begraafplaatsen zegenen. Op verzoek zegenen zij tevens uw graf.

U kunt een mail sturen naar info@paxrkb.nl met korte toelichting en het grafnummer voor:

  • Een zegening van een graf. U dient na de dienst op 2 november bij het graf te staan dat u gezegend wilt hebben
  • Een kaars bij een graf naar keuze

Aanmelden graag voor 29 oktober aanstaande via info@paxrkb.nl of telefonisch: #070-3503718. Beide begraafplaatsen zijn 2 november tot 20:00 geopend.

Bloemen met Allerzielen
Mocht u niet in de gelegenheid zijn om met Allerzielen het graf te bezoeken, dan bieden wij u aan om op woensdag 2 november een mooie mand met drie bijzondere planten erin op het graf naar keuze te laten plaatsen. Maak vóór 29 oktober 2016 € 25,- over op onze bankrekening NL66INGB0000173141 t.n.v. Stichting R.K. Begraafplaatsen te ’s Gravenhage. Graag wèl het grafnummer vermelden bij de overschrijving.

Gedenkavond 28 december
Een nieuw initiatief is een gedenkavond op 28 december op beide begraafplaatsen. Wij bieden u de gelegenheid die avond uw overleden dierbare te herdenken. Tussen 16:00 en 20:00 wordt er prachtige muziek afgespeeld in de kapel, afgewisseld met bijzondere, live optredens. Meer informatie vindt u tegen die tijd op de website en op sociale media.   

NIEUWS OVER ST. PETRUS BANDEN
Onderhoud kapel

Aan de monumentale kapel op begraafplaats St. Petrus Banden is flink onderhoud gepleegd in 2016 in de vorm van stucwerk en schilderwerk.

Elektronisch hek
Verheugd delen wij u mee dat begraafplaats St. Petrus Banden over een elektronisch hek beschikt. Hierdoor kunt u met één druk op de knop de begraafplaats verlaten, mocht u na 16:30 op St. Petrus Banden aanwezig zijn.

NIEUWS OVER ST. BARBARA
Verbouwing condoleancekamer

In 2016 ondergaan de personeelskantine, de condoleance - en de rouwkamer op St. Barbara een metamorfose. Een grootse verbouwing die leidt tot stijlvolle, frisse ruimtes. Uiteraard doen wij er alles aan om overlast te beperken tot een minimum. Na de heropening van de rouwkamer beschikt begraafplaats St. Barbara over een 24-uurs rouwkamer. Een mooie extra service.

Ontwikkelingen Rotterdamsebaan
De aanleg van de Rotterdamsebaan op de Binckhorst is in volle gang. Begraafplaats St. Barbara ligt te midden van dit tot 2020 durende project. De werkzaamheden verlopen voorspoedig. Toch is enige overlast onvermijdelijk. Plan extra reistijd in als u St. Barbara wilt bezoeken en bekijk het laatste nieuws via de gemeentelijke website: www.rotterdamsebaan.nl.

Mussen
Door de gemeente Den Haag zijn er vorig jaar speciale huisjes voor mussen geplaatst. Deze vogelsoort zou zonder dit initiatief, door de komst van de Rotterdamsebaan, geen thuis meer hebben in de Binckhorst. Gelukkig vinden zij in steeds grotere getalen hun weg naar de vogelhuisjes op St. Barbara.

VOLGT U ONS ONLINE?
Sinds begin 2015 zijn wij actief op verschillende sociale media kanalen. Regelmatig posten wij berichten op Facebook en Twitter; u kunt onze begraafplaatsen op laagdrempelige wijze online volgen.

www.facebook.com/begraafplaatsdenhaag  
www.twitter.com/begraafplaatsDH
www.begraafplaatsdenhaag.nl

OVERIG NIEUWS
Bestuurswisseling
Gedurende 2016 hebben er twee bestuurswisselingen plaatsgevonden. Bestuurslid dhr. G. Schilte en penningmeester dhr. J. Teeuwen – beide zeer gewaardeerd - zijn afgetreden als bestuurslid na vele jaren betrokkenheid. Dhr. C. Bijloos en dhr. F. Roes zijn toegetreden als nieuwe penningmeester en nieuw bestuurslid.

Kapel St. Barbara en St. Petrus Banden
Wist u dat u de kapel op beide locaties kunt boeken voor een uitvaartdienst zonder begrafenis maar bijvoorbeeld gecombineerd met een crematie elders? Neem gerust contact op voor meer informatie.

Gieterrekken
Als extra service zijn er op beide begraafplaatsen gieterrekken met gieters en andere tuingereedschappen geplaatst bij elk waterpunt. Op deze manier hoeft u nu minder ver te lopen met een volle gieter water om de plantjes te verzorgen.

Werkkleding
Content zijn wij met de nieuwe, uniforme werkkleding voor onze collega´s tijdens uitvaartdiensten.

Activiteiten van het afgelopen jaar
-Lezing Filosofie over Herinnering
Een mooie bijeenkomst was de tweede lezing filosofie over herinnering o.b.v. filosoof Loek van Rooij. Ditmaal werd de lezing georganiseerd op begraafplaats St. Barbara.

-De Week van de Begraafplaats
Beide begraafplaatsen hebben weer deelgenomen aan dit landelijke initiatief om begraafplaatsen laagdrempeliger te maken. Uiteraard bent u volgend jaar van harte welkom, 27 mei t/m 4 juni 2017. www.weekvandebegraafplaats.nl

-Workshop Poëzie – St. Petrus Banden
I.s.m. Huis van Gedichten is er op 1 juni er een bijzondere workshop ‘poëzie’ georganiseerd. Wellicht komt er een vervolg, daarover kunt u op onze website en op sociale media lezen.

-Kapelconcert – St. Petrus Banden
Jong muzikaal talent van de Academie voor Muzikaal Talent trad op in de kapel op 5 juni. De jongeren worden middels deze opleiding voorbereid op een verdere carrière op het conservatorium. 

-Gospelkoor - St. Barbara
Op 18 juni kon u in de kapel genieten van een indrukwekkend optreden van het gospelkoor Miracles uit Woerden.

-Open Monumentendag 2016 was een succes
Tevreden kijken wij terug op een geslaagde Open Monumentendag 2016. Begraafplaats St. Petrus Banden werd goed bezocht met het mooie weer. Bezoekers waren aangenaam verrast door de aangeboden wandelroute. Deze kunt u kosteloos ophalen op het kantoor van St. Petrus Banden.

-Gipsy optreden - St. Barbara
Op 8 oktober trad het muzikale trio Pierre et les Optimistes op. Hun bijzondere zigeunermuziek raakte menig bezoeker.

Wilt u eens per kwartaal de digitale nieuwsbrief ontvangen? Meld u aan via de website: www.begraafplaatsdenhaag.nl.

TOT SLOT
Openingstijden

St. Petrus Banden | Kerkhoflaan 10 | 2585 JB | Den Haag
Maandag t/m vrijdag 8:00-16:00, weekend 9:00-16:00

St. Barbara | St. Barbaraweg 6 | 2516 BA | Den Haag
Maandag t/m vrijdag 8:00-16:00, weekend 10:00-16:00

Jaarlijks verplichte onderhoudskosten
Graag geven wij u een korte uitleg over de verplichte onderhoudskosten. Naast het jaarlijks schoonspuiten van monumenten en behandelingen met algenverwijderaar, wordt uw bijdrage besteed aan het algehele onderhoud van de begraafplaatsen en van de gebouwen. Hieronder valt ook snoeiwerk, bijhouden van schelpenpaden, bladeren harken en onkruidbestrijding. Gebruik van toiletten  en watervoorziening op het terrein vallen hier ook onder.

Adreswijzigingen doorgeven
Het is van groot belang dat u tijdig uw adreswijziging doorgeeft aan onze administratie via info@paxrkb.nl of # 070-3503718. Ook in geval van overlijden van de rechthebbende verzoeken wij u om dit aan ons door te geven.  

Heeft u vragen?
Wij helpen u graag verder met uw vragen. Wilt u zeker weten dat onze medewerkers tijd voor u hebben? Heeft u verschillende vragen te stellen? Wij geven er de voorkeur aan dat u een afspraak met één van onze medewerkers maakt.

Stichting R.K. Begraafplaatsen te ’s Gravenhage | Kerkhoflaan 10 | 2585 JB | Den Haag  | #070-3503718 | www.begraafplaatsdenhaag.nl | info@paxrkb.nl

Deel dit bericht

U bent hier