Kapelconcert

Kapelconcert | Zondag 1 juli 2018
 

Fluitoctet BlowUp! en cellist Joachim Eijlander in Frans romantisch zomerconcert.
Speelse impressies, zwoele soli en een première.

De magie van de bijna twee eeuwen oude kapel in combinatie met een aangenaam klassiek zomerconcert.
 
Het negende Kapelconcert vindt plaats op zondag 1 juli 2018 om 14:00. Stichting R.K. Begraafplaatsen biedt u deze serie concerten graag aan, de toegang is gratis.


De optredende musici vormen een niet alledaags ensemble, samengesteld uit het alom geprezen Fluitoctet BlowUp - acht professionele fluitisten gespecialiseerd in lage instrumenten van de dwarsfluitfamilie (een levend orgel!) -  en de bijzonder veelzijdige cellist Joachim Eijlander als solist.
Het concertprogramma staat in het teken van de twee Franse componisten Gabriel Faure en Claude Debussy, die rond de vorige eeuwwisseling beroemd werden om hun romantisch-lyrisch en Impressionistisch klinkende composities. 
Van Faure worden delen uit de bekende Dolly Suite gespeeld en van Debussy de Petite Suite. Beide componisten droegen deze speelse muziek op aan hun eigen dochtertje. 
Cellist Joachim Eijlander soleert, begeleid door fluitoctet, in Fauré’s hoogromantische Elegie, het virtuoze Nocturne & Scherzo van Debussy en in een nieuwe compositie, The Hammer Crack’d, van octet-lid en componist Dominy Clements. 

Meer informatie over de musici op de website fluteoctet-blowup.nl en joachimeijlander.com.

Data onder voorbehoud, kijk altijd eerst even op de website:
 
 

Deel dit bericht

U bent hier