100 jaar St. Barbara

 
Invitatie
Het bestuur van de Stichting R.K. Begraafplaatsen te ‘s-Gravenhage heeft de eer om U uit te nodigen op zondag 5 september 2022 voor het bijwonen van de speciale Hoogmis in de Sint Jacobus de Meerdere Kerk te Den Haag, ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van begraafplaats St. Barbara.
 
De lustrumactiviteiten starten met deze bijzondere Requiemmis en wordt voorgegaan door de Bisschop van Rotterdam, Mgr. dr. J.H.J. van den Hende en Pastor Ad van der Helm. De dienst wordt ondersteund door het Capella Sancti Jacobi koor onder leiding van Jos Laus met medewerking van sopraan Miranda van Kralingen.
 
De unieke gelijktijdigheid van het honderdjarig bestaan van St. Barbara met de bouw van het langverwachte crematorium maakt het voor ons extra bijzonder. De eerste steen zal tijdens de mis worden gezegend. Wij dragen deze mis op aan de coronaslachtoffers en allen die hebben geleden door de pandemie. U, als gewaardeerde relatie, laten wij graag delen in deze speciale gelegenheid. Gelieve uiterlijk tien minuten voor aanvang aanwezig te zijn.
 
Locatie:                                                       Datum: 5 september 2021
Sint Jacobus de Meerdere Kerk 
Parkstraat 65 A, 2514 JE  Den Haag     Aanvang: 11:00 uur
 
Vanwege de coronamaatregelen gaarne r.s.v.p. met uw e-mail adres voor 15 augustus aanstaande aan lustrum@paxrkb.nl. Deze uitnodiging is geldig voor maximaal 2 personen, de namen a.u.b. volledig vermelden. Vanwege het beperkt aantal plaatsen geldt volgorde van aanmelding. Indien er nog onverhoopt wijzigingen volgen van het Kabinet zullen wij U via uw e-mail adres nader op de hoogte stellen.
 
Het Lustrumboek “100 Eeuwig Sint Barbara"
Honderd jaar leven en dood op een Haagse begraafplaats
Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van St. Barbara verschijnt er een geïllustreerd lustrumboek over begraafplaats St. Barbara. Hierin zijn persoonlijke verhalen van nabestaanden én de bewogen geschiedenis van de begraafplaats met elkaar verweven. De uitgave is door de corona-pandemie een aantal keren vertraagd, vervroegd of uitgesteld. Maar in de context van honderd jaar en het “eeuwige” maakt een paar maanden of een jaar uitstel ook niet meer zoveel uit.
 
De totstandkoming van de verslaglegging van het lustrumboek heeft door de corona-pandemie hierdoor zelf ook een extra betekenis gekregen. De doelstellingen zijn aangepast en de inhoud is meerdere keren gewijzigd. Het resultaat geeft uiteindelijk goed inzicht in de wereld van zowel het leven als van de dood op de begraafplaats Sint Barbara, zoals die er in het lustrumjaar 2021 uitzien. 
 
Een zeer mooi een kleurrijk boek van 140 pagina's over de 100 jarige geschiedenis van begraafplaats.
 
U kunt het fraaie boek bestellen via info@paxrkb.nl voor € 49,95
(€ 55,- incl. verzendkosten).
 
 
Donateurs op alfabetische volgorde:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Deel dit bericht

U bent hier