Eerste vrouwelijke directeur

Eerste vrouwelijke directeur voor Stichting R.K. Begraafplaatsen in
189 jaar tijd.
 
Astrid Oranje is de nieuwe directeur van begraafplaats St. Petrus Banden en St. Barbara.
 
Per 1 januari 2019 is Astrid Oranje benoemd tot eerste vrouwelijke directeur in de 189-jarige geschiedenis van de Stichting R.K. Begraafplaatsen te
’s Gravenhage. Het bestuur heeft haar de dagelijkse leiding gegeven over begraafplaatsen St. Petrus Banden, Kerkhoflaan en St. Barbara, Binckhorstlaan. 

Verweven en betrokken 
Oranje is geen onbekende in de uitvaartbranche. Vijfendertig jaar geleden startte zij als administratief medewerkster voor Stichting R.K. Begraafplaatsen. Haar leven is al die tijd verweven geweest met de begraafplaatsen. “Dit voelt als een kroon op mijn loopbaan, nadat ik vijfendertig jaar geleden ben gestart in verschillende functies voor de stichting. Verweven en betrokken, dat ben ik met beide begraafplaatsen
St. Petrus Banden en St. Barbara. Ik ben dan ook zeer trots dat ik vanaf heden officieel de dagelijkse leiding over beide prachtplekken heb.” 

Drempel verlagen 
Oranje heeft als missie de drempel te verlagen van de begraafplaatsen en zij staat open voor verfrissende initiatieven. Alles kan op haar begraafplaatsen; van de traditionele koffie met cake tot prosecco met een goede borrelhap; een intiem afscheid of juist groots. Ook pleit zij voor een warm welkom voor alle bezoekers op de begraafplaatsen. Mede daarom organiseert zij maandelijks kapelconcerten in samenwerking met jong talent van het Koninklijk Conservatorium op St. Petrus Banden en op St. Barbara workshops bloemschikken. 

Cake of bitterballen 
U bent van harte welkom, als u de nieuwe directeur wil ontmoeten. Astrid Oranje maakt graag tijd voor een kopje koffie en een plakje cake of een bitterbal. 

 

Deel dit bericht

U bent hier