Filosofielezing 10 april 2017

Maandag 10 april 2017 Filosofielezing over 'De Ziel'
Locatie: Begraafplaats St. Petrus Banden, Kerkhoflaan 10, Den Haag 


Een begraafplaats is een mooie plaats om met elkaar te spreken over de Ziel. Daarom geeft praktisch filosoof René van Schie een filosofielezing over De Ziel op begraafplaats St. St. Petrus Banden. U bent van harte welkom. 

- Filosofielezing over ‘De Ziel’
- Maandag 10 april 2017
- Begraafplaats St. Petrus Banden, Kerkhoflaan 10, Den Haag 
- 17:30 - 19:30
- Soep, broodjes en een drankje
- Aanmelden via #070-3503718 | projecten@paxrkb.nl

In ons taalgebruik spreken we over de ziel in verschillende vormen. Termen zoals zielenrust, zielsgelukkig, geraakt in de ziel en zielepoot worden regelmatig genoemd. Het woordenboek definieert de Ziel als essentie van de mens, het niet-stoffelijke deel van het menselijk lichaam.

Maar.. bestaat er wel een ziel en wat moeten we ons daarbij voorstellen? Deze twee vragen houden filosofen, wetenschappers en theologen zich sinds jaar en dag bezig.

Programma
17:30 Inloop met soep en broodjes in condoleanceruimte
18:30 Filosofielezing over De Ziel in de kapel
19:30 Napraten in condoleanceruimte
De bijeenkomst biedt ruimte voor actieve inbreng van deelnemers.

Stichting R.K. Begraafplaatsen biedt u deze avond aan. Aanmelden graag via #070-3503718 | projecten@paxrkb.nl 

www.facebook.com/events/269289243501177/
www.praktischefilosofie.nl​ 

Achtergrond van de spreker
De heer René van Schie (Den Haag 1-8-1949) organiseert verschillende bijeenkomsten op de School voor Praktische Filosofie en Spiritualiteit in Den Haag

René heeft een Rooms-katholieke achtergrond, heeft Bedrijfskunde (EUR 1973) gestudeerd en is werkzaam geweest bij de Rijksoverheid. Hij heeft vanaf 1987 deelgenomen aan de School voor Praktische Filosofie & Spiritualiteit (www.praktischefilosofie.nl); sinds 2012 is hij verantwoordelijk voor de Haagse vestiging.

De School biedt filosofische kennis aan uit diverse bronnen (met name uit de Joods-Christelijke traditie, Griekse en Romeinse filosofie en Advaita Vedanta) met Advaita (non-dualiteit) als rode draad. Studenten van de School worden uitgenodigd om niets zonder meer aan te nemen of te verwerpen; en om in de eigen dagelijkse praktijk de waarheid en de waarde hiervan te onderzoeken. In kleinschalige wekelijkse groepsbijeenkomsten worden kennis, vragen en ervaringen met elkaar uitgewisseld. 

 

Deel dit bericht

U bent hier